5. chakra – Halschakra

Når halschakra er i balanse gir det stemme til hjertes følelser. Det gir uttrykk for kjærlighet, godhet og tilgivelse. Det vi sier er i overensstemmelse med handlingene våre. Når vi sier ”ja”, så mener vi ja. Vi er ærlige både overfor oss selv og andre.

Sjuårssyklusen som halschakra utvikler seg er 28-35

Plassering: I halsområdet

Farge: Blå

Sans: Hørsel

Fødselsrett: Retten til «å snakke sin sannhet».

Grunnprinsipp: Jeg – resonans  / Jeg snakker. Jeg vil uttrykke meg åpent og fritt (kommunikasjon)

Element: Luft – Yang – maskulin energi som brukes til å forandre noe.

Fysisk: gir blått energi til problemer med hemorrider, vorter, klimakteriproblemer og struma. Urolige barn bør gjøre lekser under blå belysning. Blå energi gir også kraft til halsen. Det er gjennom halsen vi uttrykker oss – ord bærer kraft. Den blå energi har med lyd og stemmeforbindelsen å gjør.

Sykdom: Sår hals, mandelbetennelse, heshet, problemer med tannkjøttet og kjeven, problemer med å svelge, under-eller overaktiv skjoldbruskkjertel.

Kjertel: Skjoldbruskkjertelen, biskjoldbruskkjertelen, hypotalamus, munn og hals.

Mentalt: Å tenke flytende

Affirmasjon: «La den blå energi strømme gjennom meg så jeg kan gi fra meg alt jeg selv lærer»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *