4. chakra – Hjertechakra

Når hjertechakraet er i balanse så er vi i stand til å vise omtanke, respekt og kjærlighet for oss selv og andre. Vi merker også at vi har en indre ro til tross for at det kan være kaos rundt oss. Vi kan også merke at vi er tilstede i nuet.

Sjuårssyklusen som hjertechakra utvikler seg er 22-28, og 71-77.

Plassering: Bak hjertet i ryggsøylen

Farge: Grønn

Sans: Berøring.

Fødseslrett: Jeg elsker.

Grunnprinsipp: Hengivenhet / Jeg elsker (stimulerer ubetinget kjærlighet)

Element: Luft

Fysisk: gir grønt energi til hjerte, lunger, bronkier, armer, hender og det sekundære kretsløp.

Sykdom:
Hjertesykdom, blokkerte arterier, halsbrann, mellomgulvsbrokk, emfysem, lungekreft, lungebetennelse, bronkitt, astma og allergier.

Kjertel: Tymus kjertelen, hjertet, armer, hender og lunger. Sirkulasjonssystemet.

Mentalt: gir grønn energi en følelse av fornyelse, nytt liv, friskhet og klarhet. Dette er fargen som ikke bare styrer det fysiske hjertet, men også det emosjonelle – det som f.eks. kan gi hjerteattakk. Ofte kommer det av redsel og frykt for å gi, en frykt for å bli involvert i noe, for å bli såret. En fornærmet og såret grønn person, som føler han har mistet ansikt, kan også få mageproblemer e.l. Forblir slike emosjonelle følelser og rpoblermer uløste over lengre tid, bygger det seg lett opp til høyt blodtrykk og hjerteattakk. Hjertet er sentret for det gode i oss, og det er hjertet som gjør oss medmenneskelige. Det viktigste er dog at kjærlighet er det ledende prinsipp for livet. Når vi er sammen med venner og familie til fest styrker vi hjerteenergien. Det å få barn utvikler også hjertechakraet. Vi blir nødt til å akseptere og elske våre barn slik de er og for hva de er. Vi hjelper dem frem på deres egne premisser og betingelser, og holder av dem uten å kreve noe igjen. Det samme skulle vi gjøre med alle våre medmennesker, for med et hjertechakra i balanse kan du gi dine positive følelser og gleder betingelsesløst til alle.

Affirmasjon:
”La den grønne energi strømme gjennom mitt hjerte og gi meg fred og harmoni i kropp og sjel”.
“Jeg gir kjærlighet og aksept til meg selv”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *